Support

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Sparakvittot.

Hur skapar jag ett konto på Sparakvittot?

Du kan göra skapa konto på två sätt:

1. Ladda ner appen Sparakvittot och skapa ett konto. Appen är gratis och finns för Iphone och Android.

2. Skapa ett konto här.

Varför ber ni om personnummer vid registrering av konto?

När du väljer ett digitalt kvitto i en ansluten butik fungerar i dagsläget personnumret som identifiering för att koppla ihop kvittot med ditt konto på Sparakvittot.

För att du ska få kvittot direkt från kassan behöver du ha lagt till ditt personnummer till ditt konto.

Du kan alltid lägga till personnummer till kontot i efterhand men för att vi ska kunna koppla ihop det specifika kvittot med ditt konto, måste du alltid identifiera dig i butiken vid själva köpet.

Om du inte identifierar dig i kassan så skrivs det ut en Sparakvittot-kod på papperskvittot. Med denna kod kan du sedan hämta ditt digitala kvitto från ditt konto.

Vi sparar inte ditt personnummer i klartext när du registrerar dig, utan använder så kallade envägsalgoritmer för att skydda det. Envägsalgoritmen räknar om ditt personnummer till ett värde eller en “nyckel” som varken vi eller någon annan kan spåra tillbaka till ditt personnummer när ditt konto väl har skapats.

Kan jag dela mitt konto med någon annan?

Nej inte i dagsläget men vi tittar på hur detta skulle kunna lösas i framtiden.

Hur gör jag för att få ett digitalt kvitto?

För att du ska kunna spara ditt kvitto direkt i butik eller e-handel måste butiken erbjuda digitala kvitton via Sparakvittot . Fråga i butiken när du handlar. Är butiken inte ansluten får du gärna föreslå för oss att du skulle vilja kunna spara ditt kvittot i denna butik så kontaktar vi dem.

Kan jag få ett digitalt kvitto i butik fast jag inte har ett konto hos Sparakvittot?

Du behöver ett konto hos Sparakvittot för att kunna se och hantera dina digitala kvitton men du behöver inte ha ett konto för att kunna spara kvittot i butiken.

Om du ber om ett digitalt kvitto när du handlar hos en butik som erbjuder Sparakvittot lagras kvittot. När du sedan skapar ett konto matchas ditt kvitto-id från kassan med ditt konto. Kvittot läggs i din kvittolåda.

Kvitto via kvittokod

Om du inte ber om ett digitalt kvitto i kassan finns det en Sparakvittot-kod på ditt papperskvitto. Med denna kod kan du hämta ditt digitala kvitto vid ett senare tillfälle.

Klicka här för att fylla i din kod

Vilka butiker erbjuder Sparakvittot?

Sparakvittot får fler och fler butiker som ansluter sig hela tiden. På vår interaktiva karta kan du se uppdaterad information om butiker som erbjuder digitala kvitton. Klicka här för att komma till sidan med anslutna butiker.

Hur mailar jag kvitton till min kvittolåda?

Vidarebefordra de kvitton du har i din mail till kvitto@sparakvittot.se så läggs de i din kvittolåda. Just nu kan du endast maila PDF:er och bilder.

I ämnesraden kan du lägga till följande taggar för att ange hur kvittot ska sparas:

  • Belopp #amount eller #a
  • Moms #taxAmount eller #t
  • Beskrivning #description eller #d
  • Datum #date i formatet YYYY-MM-DD eller YYYY-MM-DD HH:MM
  • Etikett #label=tag1|tag2 eller #l=tag1|tag2

Exempel: #a=300kr, #d=hundmat, #l=husdjur

Hittar du inte svaret på din fråga?

 Kontakta oss här.

0771 584 886

Hittar du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss här.

0771 584 886