Support för konsumenter

support@sparakvittot.se

Support för butiker

butikssupport@sparakvittot.se

Vanliga frågor

Hur skapar jag ett konto på Sparakvittot?

Du kan göra det på två sätt:

1. Ladda ner appen Sparakvittot och skapa ett konto. Appen är gratis och finns för Iphone, Android och Windows.

2. Skapa ett konto på sparakvittot.se. Du kan nå dina kvitton via din smartphone eller från sparakvittot.se.

Varför ber ni om personnummer vid registrering av konto?

När du väljer ett digitalt kvitto i en ansluten butik fungerar i dagsläget personnumret som identifiering för att koppla ihop kvittot med ditt konto på Sparakvittot.

För att du skall få kvittot direkt från kassan behöver du ha lagt till ditt personnummer till ditt konto.

Du kan alltid lägga till personnummer till kontot i efterhand men för att vi skall kunna koppla ihop det specifika kvittot med ditt konto, måste du alltid identifiera dig i butiken vid själva köpet.

Om du inte identifierar dig i kassan så skrivs det ut en sparakvittot-kod på papperskvittot. Med denna kod kan du sedan hämta ditt digitala kvitto från ditt konto.

Vi sparar inte ditt personnummer i klartext när du registrerar dig, utan använder så kallade envägsalgoritmer för att skydda det. Envägsalgoritmen räknar om ditt personnummer till ett värde eller en “nyckel” som varken vi eller någon annan kan spåra tillbaka till ditt personnummer när ditt konto väl har skapats.

Kan jag dela mitt konto med någon annan?
Nej inte i dagsläget men vi tittar på hur detta skulle kunna lösas i framtiden.

Hur gör jag för att få ett digitalt kvitto?
För att du skall kunna spara ditt kvitto direkt i butik eller e-handel måste butiken erbjuda digitala kvitton via Sparakvittot . Fråga i butiken när du handlar. Är butiken inte ansluten får du gärna föreslå för oss att du skulle vilja kunna spara ditt kvittot i denna butik så kontaktar vi dem.

Kan jag få ett digitalt kvitto i butik fast jag inte har ett konto hos Sparakvittot?
Du behöver ett konto hos Sparakvittot för att kunna se och hantera dina digitala kvitton men du behöver inte ha ett konto för att kunna spara kvittot i butiken.

Om du ber om ett digitalt kvitto när du handlar hos en butik som erbjuder Sparakvittot lagras kvittot. När du sedan skapar ett konto matchas ditt kvitto-id från kassan med ditt konto. Kvittot läggs i din kvittolåda.

Kvitto via kvittokod
Om du inte ber om ett digitalt kvitto i kassan finns det en Sparakvittot-kod på ditt papperskvitto. Med denna kod kan du hämta ditt digitala kvitto vid ett senare tillfälle.

Klicka här för att fylla i din kod

Vilka butiker erbjuder Sparakvittot?
Sparakvittot får fler och fler butiker som ansluter sig hela tiden. På vår interaktiva karta kan du se uppdaterad information om butiker som erbjuder digitala kvitton. Klicka här för att komma till sidan med anslutna butiker.

Hur mailar jag kvitton till min kvittolåda?

Vidarebefodra de kvitton du har i din mail till kvitto@sparakvittot.se så läggs de i din kvittolåda. Just nu kan du endast maila pdf:er och bilder.

I ämnesraden kan du lägga till följande taggar för att ange hur kvittot skall sparas:

  • Belopp #amount eller #a
  • Moms #taxAmount eller #t
  • Beskrivning #description eller #d
  • Datum #date i formatet YYYY-MM-DD eller YYYY-MM-DD HH:MM
  • Etikett #label=tag1|tag2 eller #l=tag1|tag2

Exempel: #a=300kr, #d=hundmat, #l=husdjur

Säkerhet

Sparakvittot använder den allra senaste tekniken och kompromissar aldrig med säkerheten

All systemutveckling följer industristandarden OWASPs riktlinjer. Vårt system är lagrat i en certifierad servermiljö med övervakning dygnet runt.

All känslig data krypteras med avancerade kryptografiska algoritmer och den skyddas av Digicert SSL-certifikat. SSL-certifikat från Digicert ger den starkaste kryptering som finns på marknaden. DigiCert är en ledande aktör inom säkerhet och förtroende på nätet.

När du väljer ett digitalt kvitto i en ansluten butik fungerar i dagsläget personnumret som identifiering för att koppla ihop kvittot från kassan med ditt konto på Sparakvittot. För att du ska kunna spara ditt kvitto tdirekt i butik behöver du alltså ange ditt personnummer vid själva köpet och lägga till det under ditt konto på Sparakvittot.

Vi sparar inte personnumret i klartext när du registrerar dig, utan använder så kallade envägsalgoritmer för att skydda det. De fungerar så här: Envägsalgoritmen räknar om ditt personnummer till ett värde eller en ”nyckel” som varken vi eller någon annan kan spåra tillbaka till ditt personnummer när ditt konto väl har skapats. Nästa gång du identifierar dig i kassan med ditt personnummer för att spara ett kvitto, används samma algoritm för att koppla ihop kvittot med ditt konto på Sparakvittot.

Våra användarvillkor godkänner du i samband med att du skapar ett konto. Du hittar dem även här.